diashow
Hanne Hovi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Hanne Hovi

Hanne Hovi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tietotori

Perheestä

Avioerolapsista

Suomessa kokee vanhempiensa avioeron 30 000 lasta. Heistä 10 000 jää käytännössä ilman toista vanhempaa. Oikeus määrää yleensä yhteishuoltajuuden. Silloin lapsi viettää toisen viikon äidin ja toisen isän luona. Tämä ei aina tuo lapselle turvallisuutta. Erotilanteita voitaisiin välttää lisäämällä perheille annettavaa tukea. Perheneuvoloihin on pitkät jonot. Perheiden tukena toimivien kodinhoitajien koulutus päättyi vuonna 1994. Mielestäni koulutus tulee aloittaa uudelleen.

Erotilanteessa saattaa toinen vanhempi vieraannuttaa lapsen toisesta vanhemmastaan tuomioistuimen päätöksestä huolimatta. Tämä voi johtua eron kipeydestä ja johtaa toisen vanhemman moittimiseen. Lapsi on yleensä lojaali sille vanhemmalleen, joka estää tapaamisen. Voi olla niinkin, että toinen vanhemmista haluaa etäännyttää lapsen elämästään. Torjua hänet.

Edes tuomioistuin ei voi pakottaa luovuttamanaan lasta päihtyneelle vanhemmalle. Lapsen tahtoa on kunnioitettava. Lapsella on oikeus kieltäytyä tapaamisesta, jos hän kokee turvallisuutensa vaarantuvan.

Viimeistään aikuisena lapselle tulee halu tutustua toiseen vanhempaansa. Siitä kertovat mm. TV-sarjat isiä etsivistä ihmisistä, kuten ”Kadonneen jäljillä".

Uutiset Espoo.fi

Kaupunginhallituksen päätöksiä 11.11.2019

Kaupunginhallitus päätti, että Espoo hakee työllisyyskokeiluun. Lopullisen päätöksen kokeiluun osallistumisesta tekee kaupunginhallitus lausuessaan tulevasta kokeilulaista. Kokeilu koskisi noin 14 000 työnhakijaa Espoossa.

Lue lisää »

Konsernijaoston päätöksiä 11.11.2019

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi vastaukset HUS:n strategiakyselyyn. HUS on pyytänyt omistajiltaan palautetta strategian tämänhetkisestä versiosta.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Katri Kulmuni edistäisi paikallista sopimista karsimalla sopimisen kieltoja – keskustan hän sanoo tarpovan nyt ”liisterissä”

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk. korostaa paikallisen sopimisen kehittämisen olevan keskeisessä asemassa siinä, että pienet suomalaiset firmat...

Lue lisää »

Husu Hussein on erotettu SDP:n Helsingin valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kertoo Twitterissä illansuussa, että Husu Hussein on erotettu ryhmästä. ”Asian...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Tulevaisuuden terveyskeskus toimii moniammatillisesti

Lääkäriliitto julkisti lokakuussa ehdotuksensa terveyskeskusten pelastamiseksi. Erikoissairaanhoitajana ja osastonhoitajana toiminut kansanedustaja Merja...

Lue lisää »

SDP:n Nurminen: Epäoikeudenmukainen aktiivimalli pian historiaa: nyt katse palveluihin

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen on tyytyväinen, että epäinhimillinen ja ihmisiä...

Lue lisää »