web stats
diashow
Hanne Hovi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Hanne Hovi

Hanne Hovi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Perheestä

Avioerolapsista

Suomessa kokee vanhempiensa avioeron 30 000 lasta. Heistä 10 000 jää käytännössä ilman toista vanhempaa. Oikeus määrää yleensä yhteishuoltajuuden. Silloin lapsi viettää toisen viikon äidin ja toisen isän luona. Tämä ei aina tuo lapselle turvallisuutta. Erotilanteita voitaisiin välttää lisäämällä perheille annettavaa tukea. Perheneuvoloihin on pitkät jonot. Perheiden tukena toimivien kodinhoitajien koulutus päättyi vuonna 1994. Mielestäni koulutus tulee aloittaa uudelleen.

Erotilanteessa saattaa toinen vanhempi vieraannuttaa lapsen toisesta vanhemmastaan tuomioistuimen päätöksestä huolimatta. Tämä voi johtua eron kipeydestä ja johtaa toisen vanhemman moittimiseen. Lapsi on yleensä lojaali sille vanhemmalleen, joka estää tapaamisen. Voi olla niinkin, että toinen vanhemmista haluaa etäännyttää lapsen elämästään. Torjua hänet.

Edes tuomioistuin ei voi pakottaa luovuttamanaan lasta päihtyneelle vanhemmalle. Lapsen tahtoa on kunnioitettava. Lapsella on oikeus kieltäytyä tapaamisesta, jos hän kokee turvallisuutensa vaarantuvan.

Viimeistään aikuisena lapselle tulee halu tutustua toiseen vanhempaansa. Siitä kertovat mm. TV-sarjat isiä etsivistä ihmisistä, kuten ”Kadonneen jäljillä".

Uutiset Espoo.fi

Ilmoita tapahtumasi mukaan Espoo-päivään!

Espoopäivä.fi-sivuilla on nyt julkaistu selkeät ohjeet etukäteen taltioidun tai suorana lähetettävän tapahtuman toteuttamiseen.

Lue lisää »

Espoon ja koko kuntatalouden toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään."

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Keskustalta uusi aika valtiovarainministerin valinnalle

Keskustan ministerivalintakokous järjestetään maanantaina 8.6. kello 9 Helsingissä. Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja MEP-delegaatio kokoontuvat...

Lue lisää »

IS: Aho ei halua valtiovarainministeriksi – ”Näyttää siltä, etten pystyisi sitä hoitamaan”

Entinen pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei halua valtiovarainministeriksi, kertoo Ilta-Sanomat. Keskustan nykyinen puheenjohtaja Katri...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Werning: Sote-uudistus starttasi käyntiin, linjaukset valmiiksi

Kansanedustaja Paula Werning (sd) iloitsee sote-uudistuksen linjausten valmistumisesta. – Olen erittäin tyytyväinen, että...

Lue lisää »

SDP:n Anneli Kiljunen: Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen keskiössä on ihminen

Hallitus on saanut valmiiksi sote-uudistuksen linjaukset, jotka lähtevät lausuntokierrokselle kesän ajaksi. – Olen erityisen...

Lue lisää »